top of page
Search

“Small and beautiful” container housing design

As one of the youngest branches of the building structure system, container construction has a wide range of uses and is perfect for temporary buildings, public buildings, family homes and other mixed-use buildings. The diversity and high quality of the project succeeded in making a qualitative leap in the industrial explosion of the container, with an emphasis on how it was built rather than just what was built. Today we recommend a wave of containers to build a case of exquisite housing, come to collect inspiration!



01




Amagansett container residence, New York, USA, stacked two long containers on top of two other containers and cut off half of the interior floor/wall/ceiling of four box units, to create a spacious living space 518cm high.





The building has four bedrooms, three shared bathrooms, a kitchen and living room, an outdoor dining area and a swimming pool, and a lawn large enough to be used for games.






Containers with two bedrooms are positioned slightly away from the main building to create a courtyard-like outdoor space that sits in a sloping landscape while giving the small house a slightly more spacious feel.





In order to reach the second floor from the first floor rooms, a spacious staircase was installed that takes up the entire width of a single container. In this way, the ceiling of the living room is extended, turning the staircase itself into an“Amphitheater” room with views of the backyard, swimming pool and sunset, through floor-to-ceiling windows from the floor to the roof, the floor-to-ceiling window between the two walls can see all the beauty out of the window.









02




The project is located in Bangkok, dark blue container houses hidden in trees and sparse forests, showing mysterious light and shadow.





At first, the owner just wanted to build a pavilion on the old house at 49 Soi Sukhumvit and design a garden as a rest point, but later his daughter also wanted to move in, so, the project was transformed into a semi-permanent building structure that serves as a living area and a pet walk. These spaces can be adjusted flexibly in the future, and it is a paradise for all kinds of birds, squirrels and other small animals.






The orderly grid layout of the structure complements the natural lines of the garden. The architects chose light-weight trees to create a tropical atmosphere, which not only provide shade for the steel building, but also solve the problem of heat preservation of materials.






The green lawn is soft and wet against the hard steel structure, making the surroundings more natural.




























The upper level of the building leads to a simple studio space and the lower level is an outdoor recreation area. The thai-style wooden terrace resembles a large sofa that allows you to walk, sit or lie anywhere between the indoor and outdoor spaces. The simple interiors and teak floors also give a sense of nature that blends in not only with the house but also with the garden outside.










03





Shadow Mountain's Tim Pahlen, Germany studio, a second-generation residential and workplace prototype developed by Ecotech architecture, is located near Joshua Tree, California.








The project consists of six containers with a floor area of 2,300 square feet.











The project is located in a Mojave Desert area, with light coloured surfaces such as white to absorb less heat.








At the same time the building large area of windows, for the indoor to provide more natural ventilation, to achieve the goal of cooling, is the desert white cool private space.











The façade has adjustable sunshade panels, which can be installed as needed after the installation of solar panels and other devices to provide convenience for the use of the building. Integrated water collection and storage system is built into the house to save water.




04




San Francisco Floating House, an industrial-style building on the waterfront, was designed to look like a cargo container, made of corrugated steel, with a top-and-bottom structure and a jagged roof, both the material and the appearance are similar to the Old Dock, and the blue and white color scheme makes Lenovo a natural place for ships and the sea.











The total area of the building is about 195 square meters. What's interesting is that the designer arranged the bedrooms, washrooms and other areas on the first floor, which is the blue floor, while the living room and kitchen were placed on the second floor, the white layer.





In contrast to the common layout of public spaces on the ground floor and private spaces on the upper floor, the inverted setting in this project is mainly to take into account the“Borrowing” point. Because the space above is more well-lit, there is also a terrace on the second floor that connects the interior and exterior, and the view is better from above, so designers will be set in the public areas of this floor, the living room, kitchen, dining room all open to make an open space.






















Interior design uses a lot of wooden elements, so that the space is more full of warmth. Furniture to simple and close to the natural style, such as the root carving of the coffee table and rattan stitching egg-shaped seats, as well as hemp rope winding tables and chairs, in addition to practical and artistic.


Another detail is worth mentioning: the interior staircase is made of a metal skeleton with wooden planks. The metal parts are painted a striking orange color, the same paint as the entrance door, it is said to be a tribute to the Golden Gate Bridge in San Francisco.







05





Oostkampville's container house in NakhonNayok, about two hours' drive from Bangkok, is designed to create a spacious resort for city life, the target group of the project is to provide private vacation rental services for parent-child families.


In the Container Bay of the project, two containers are connected to form the main public space of the house and on the other side is a container containing a pantry and a dining room; due to the narrow road restrictions in the village area, all of this will require the use of a 20-foot container for this project.





The triangular roof is designed to be smaller on the second floor than on the first, with a single container on the upper floor of the“Pin”-shaped structure, which is used as a private bedroom and bathroom.


The Oostkampville Hotel was built on low ground, with small reservoirs dug out and orchards planted nearby. The first floor of the house is separated by two container compartments that form a central public space. The open deck design creates a comfortable outdoor activity space, with containers on either side separating the dining and living rooms.





Adjacent to the cabin, JBOT also designed an outdoor dining and kitchen area, with a separate container bedroom, connected to a small swimming pool and a small artificial reservoir bordering the deck.





The A-frame roof structure is designed to respond to tropical climate and heat transfer issues: the metal plates on the top protect the occupants from heat and rain, while the translucent portion in the middle allows natural light to penetrate the middle deck; The lower part of the roof has steel shutters that block rain and bright light, but still allow the wind to blow through the cabin to maximize ventilation and prevent heat from settling deeply into the room.



The interior retains the container's wavy plate structure, creating a refreshing living experience. The layout of the restaurant is simple and spacious, and the walls on both sides are replaced by glass windows, making the environment brighter.




























The frame roof baffle defines the boundary between the reservoir and the orchards, providing both views from the interior.



The private bedroom on the second floor is reached by an outdoor staircase, with a white-toned background wall on the first floor. The single container structure does not provide a large space for the bedroom, but the three-sided panoramic glass windows offer a much broader view of the outdoors, with natural beauty such as sunrises and sunsets at any time, even indoors.














13 views0 comments

Comments


bottom of page