top of page
Search

Container housing is wonderful and unique, from the charm of recycled materials ~

The outdated concept of traditional housing has inspired people to think about their own living space. Using containers to build houses is a new idea. It is green, time-saving and labor-saving, and very flexible, it typically costs 10 to 12 percent less than traditional buildings, takes 40 percent less time to build, and is more resistant to extreme weather events like hurricanes and earthquakes, offering more options than traditional housing, individuals, families, and even a community all get what they need. Let's continue our tour of the Fantastic Container Room!


01

Muji design company produced a vertical three-story container housing, the main design focused on the use of space, a good balance between the city's congestion and high housing prices, is the best example of maximizing space utilization and responding to a crisis of economic affordability.


The house has no interior walls and doors, only rectangular windows that maximize natural light.




The design reflects the minimalist aesthetic of muji everywhere, just look at the storage area for these household items.



Muji's minimalist aesthetic is also reflected in the natural color scheme.



The design uses a“Horizontal partitioning” system that allows the living room to be connected to the dining room and other different spaces that look as if they are inside the house.



02


The“Orange Box” is a three-bedroom residential space with containers as the basic element, meeting all requirements in six 40-foot containers.


Three of the six containers are interleaved on the ground floor, including the bedroom, living room, dining room and kitchen, while the three containers on the upper floor are placed vertically in the lower area, which consists of two bedrooms and a study/bar.




Recycled containers are its main building materials, minimising the use of environmentally damaging concrete, sand, cement and bricks, and using green materials such as WPC flooring, reduce the impact on the surrounding environment.




The inverted funnel roof collects rainwater into an underground tank with an open chain drainage system, and excess rainwater is infiltrated to replenish the water table, the site's ancient banyan trees and natural boulders were borrowed as landscape elements.


The center of the container forms a courtyard open to the sky. The linear body of water forms a central section that collects rainwater from the inverted funnel roof above the courtyard through an open chain drain.


The living room's double-height glass windows face northwest to capture diffuse light, and the southwest-facing bedroom design openings reduce the room's heat gain. Temperatures are higher in the south and west, buffered by toilets, half-covered terraces and existing trees.


The volume of a container changes by merging horizontally and vertically. In order to provide double height for the tall living room, the bedroom can be overlooking, increasing the visual connection between the spaces. The glass façade further enhances the volume, overlooks the landscape and introduces light.




03




The existing container house has had almost no changes to its appearance and has a very clean and modern shell.


A total of seven containers were used to convert the house into a two-story house built on a concrete basement that includes an 800-square-foot garage and storage space.



With 3 bedrooms and 3.5 bathrooms, it can accommodate a family of four. The stairwell separates the first-floor kitchen from the living room, leaving the two spaces undisturbed. Some pipes are fixed directly to the bottom of the upper container, and the industrial wind is released perfectly.




The second floor serves as a bedroom and bathroom, with multiple containers stitched together to create a spacious living space with separate rooms separated by wave boards. The use of sliding doors saves a lot of useless space, the window on the wall of the box brings enough light to the space. The second floor also has an outdoor balcony with views of the nearby countryside.



The bathroom is very bright and spacious, the washstand is two side by side, all white tone brings clean visual sense.





04


This beautiful 4,000-square-foot container house sits on a 9,375-square-foot site with stunning views and is made from recycled containers and steel, excellent in design, function and energy efficiency. Not only the box body is recycled, the decoration material is recycled, even the furniture is also recycled.


The middle of the first floor is an extremely spacious space with a full-featured open-plan kitchen surrounded by a bar. A nearby work table with its own sewing machine can also be used as a dining table, and the background chalkboard is covered with interesting patterns and turned into a decorative wall.










Behind the blackboard wall is a stairway to the second floor. The stairway is made of steel frame. There is a stool at the bottom. You can change your shoes here. Both sides of the corridor can be directly open to the outdoor, glass doors for the space to bring natural light. The house pays great attention to lighting effect, inside and outside living space is very bright, all angles can be seen.




To the left of the kitchen is an open-plan living space, with wooden ceilings for visual comfort and walls filled with portraits of various people, turning the drab walls into a“Family photo.”. The other wall was painted a bright rose red, for the space to create a lot of vitality!




The living room opens to the open air to another kitchen, which is used mainly for grilling and has a non-slip coloured carpet on the floor. This is an elevated level of the house, creating a lot of extra space.


The second floor is the bedroom and bathroom.


The house has 4 bedrooms and 4 bathrooms. The multi-window and multi-door design makes the interior very bright.



The bedroom mostly depends on the balcony and sets, has the sofa rest area.



The bathroom is very spacious, with a shower and bubble bath, even the sink has two, a variety of patterns decorated with monotonous wall.



Outdoor balcony metope and floor are laid with wood, you can overlook the distant scenery.



The adoption of the alternative housing design scheme of the container house is an improvement on the ISO container, which demonstrates the new functional design of the container built in an innovative way, the utility model has the characteristics of whole handling, low cost and modularization, and can conveniently improve people's living space.






11 views0 comments

Comments


bottom of page