Search

Container building: flexible construction of spatial forms with different functions

The containers, which were originally used for loading and transporting large goods, have been transformed into various creative spatial forms through the wisdom and innovation and recycling of architectural designers. At the same time, the harmony between architecture and nature, green environmental protection and sustainable development are also emphasized. Let's take a look!



The Turkish Container Science Park, which serves as a talent introduction center for the Aije University in Izmir and Igin, was converted from 35 used containers.


The science park is an independent research and development facility for the Grand Turk International Corporation.


In the design, the existing trees were used as the best shade to allow sunlight to flow into the room from the south-facing Windows.






The overall insulation design, efficient air conditioning, use of natural materials such as corks and LED lighting systems all help to minimize the building's impact on nature.



In the container layout, the wide side is arranged north-south, and the narrow side is arranged east-west, so as to maximize the ecological strategies of passive solar energy and natural ventilation.





In Whitechapel, east England, Pattalab Construction will build a nine-storey office block made from shipping containers, overtaking Zurich's Freitag Store to become the world's tallest modular structure made from shipping containers.


With additional structural support provided by steel frames, the containers will be stacked over nine storeys and glass balconies will be placed on the street facades.


Within the block, shipping containers will be cut to create open-plan office Spaces.


Each floor will have corridors lined with corrugated metal, which will be coloured according to the freight company's design for painting containers.




Case representation

The office building will also facilitate the shift of container architecture from temporary and "simultaneous" use to a more permanent structure, promoting a change in the perception that container buildings are only for temporary use.



TRS Studio envisages containers as "affordable housing" for a social project in Callo, Peru.


Given that many houses in the area are made of materials of "non-architectural quality". The studio proposes a combination of lower cost, more flexible, environmentally friendly and durable containers to form a single-family house module that will improve the environmental health and quality of Pesquero 2 through sustainable materials.


The concrete structure consists of two containers connected together. In addition to the main living area, the ground floor also houses a kitchenette, a bathroom and a bedroom in the back.


The claustrophobic Spaces were transformed into different new rooms according to the increasing needs of family members.


The large bedroom and study area may be converted into a fourth bedroom. As part of the design, 18 square meters of free space is used as a recreation area or garden.


Planting areas on either side of the master bedroom will allow the owner to maintain a small garden inside, with a polycarbonate ceiling above that provides plenty of natural light to the house.


The choice of materials was crucial to the scheme. OSB recycled boards are made from wood shavings, which are environmentally friendly, economical, versatile and durable. This type of wood is resistant to deformation and provides excellent sound and heat insulation.


Recycled polycarbonate sheets with a 20-year life span were also used in the design. The material is resistant to variable climatic conditions and temperature changes, while its transparency or semi-transparency is suitable for curtain walls, translucent facades, skylights and roofs.



Many architects and designers have a similar approach to using modular and sturdy containers in order to reduce budget and be environmentally sustainable.



Architecture studio Dixon Jones and sculptor David Maher have teamed up to create an event space made of 36 bright red shipping containers in Edinburgh. The structure is intended to be a striking and engaging work of art, as well as a functional building.


It was the sculptor Mach's first building. He has designed a collection of red shipping containers that look like a huge pile of rocks from a distance and is said to have been inspired when he recalled visiting the Fife coastline as a child.


In the centre of the building there will be a double-height exhibition space for displaying the master plan through information boards, drawings and a series of details and scale models.





Case representation

The space will feature gallery-like walls and lighting, and the building will be equipped with a small cafe, workspace and a large conference room on the second floor.



Japanese architect Kengo Kuma has stacked 29 recycled containers next to a shopping mall in Hualien, Taiwan Province, to create a straight-through Starbucks coffee shop.



The multi-storey structure's full-height Windows and skylights are set in white containers, creating a 320 sq m cafe.


Containers are stacked in four high places at right angles to each other, adjacent to Hualien Bay Shopping Centre, and a glass mezzanine connects the interior Spaces.


Windows in an underground container located next to the highway allow drivers on South Shore Road to get their coffee.


Visitors on foot can enter through a glass lobby, where they can enjoy drinks at cozy wood-lined booths or low tables and benches that sit between the galleries between shipping containers.




Online retailer Needs&Wants Studios has teamed up with students from Toronto's School of Architecture to transform a shipping container into a mobile boutique as the brand's first physical store.


Measuring 8 by 20 feet (2.4 by 6 meters), The showroom and retail space debuted in The forested area of The Kingsway, a Toronto neighborhood.


Paint the outside of the container white, and the two short sides of the rectangular shell have entrances.


On the long wall, the team cut out two large squares and inserted mirrored one-way glass Windows. Windows not only allow daylight to enter the store, but also "expand the physical nature of the space."


The Windows reflect the surrounding landscape and allow the store to adapt to its background. On the outside of the container, the intention is to emphasize the location of the space; The interior features walls inlaid with pale wood slats and a herringbone floor made of white oak.






The diving tower at Halsskov Aquatic Centre in Denmark, which is made up of three stacked shipping containers, is its unique symbol. People can dive from four, eight and 11 meters. The distinctive and striking yellow appearance of the jumping tower makes it visible from the Great Belt Bridge.


The first phase of the project was designed and landscaped by Sweco Architects. As an architectural renovation project, it ensures access to the water's edge and the old ferry pier for all kinds of water sports.


The boundary and benches of the area are formed from the previous wave barrier of the ferry pier and are integrated with the new wooden deck.


The facility building is also made of shipping containers, which are clad in heat-treated wood to minimize maintenance requirements. The wood comes from sustainable forests. The design uses LED lighting to reduce total energy consumption.


The project emphasizes the rough texture of the site through the selection of new materials and the recycling of existing materials.


Concrete piers are exposed, and pieces of bulwarks and port fittings are preserved. As much material as possible was recovered from the former port. These materials are used directly or after upgrading.






12 views0 comments